26 september 2024

11 bilparkeringar blev 100 cykelplatser

I veckan har vi varit på invigning av det nya cykelgaraget på Lindholmen. I ett bilgarage med 30-35 procent beläggning ersattes 11 bilplatser med 100 cykelparkeringar.

Koucky & Partners har stöttat Älvstranden Utveckling i hela processen, från resvaneundersökning hösten 2022 till sista skruven precis två år senare. Resan har inneburit analys av resvaneundersökning, beläggningsmätning av bilparkering, identifiering av bästa läget för cykelparkering under tak och nära målpunkter, workshop med användarna, noggrant utvalda produkter och arkitekthandlingar.

Vi har valt ett ställ som ger största möjliga flexibilitet eftersom cyklar ser olika ut och ofta har korgar och väskor. Bågen erbjuder säker fastlåsning och cyklar utan eget stöd får bra stabilitet. I samarbete med leverantören FinBin gjorde vi en justering av bågens mått.

Här finns också plats för 4 lastcyklar och ett låshotell ger användaren möjlighet att förvara lås utan att blockera ett cykelställ.

Det har varit riktigt roligt att få jobba med en beställare som gör verkstad av snacket. Modigt också att släppa in all färg, vi tackar för förtroendet!

Som helhet tycker vi att detta blivit ett riktigt bra projekt och vi hoppas att fler fastighetsägare tar efter.

Läs mer

Har du frågor? Tveka inte att kontakta vår arkitekt Karin Arén.

0720-19 01 76