15 oktober 2024

Gång- och cykelplan i Falköpings kommuns tätorter

Koucky & Partners har fått i uppdrag av Falköpings kommun att ta fram en gång- och cykelplan. Planen ska stötta kommunen i deras fortsatta arbete för att utvecklade möjligheter till aktiva transporter som gång och cykling i kommunens tätorter.

Framtagande av gång- och cykelplan kommer att genomföras genom en nulägesbeskrivning av befintlig infrastruktur såväl som arbetssätt inom drift och underhåll och erfarenhet av gång- och cykelfrämjande åtgärder inom olika kommunala förvaltningar. Utifrån nulägesbeskrivningarna kommer en GAP-analys genomföras för att tydliggöra vart det finns brister eller möjligheter för förbättringar.

För att även samla in synpunkter och önskemål från kommuninvånarna om gång och cykling kommer en digital kartenkät genomföras.

Målet är en gång- och cykelplanen som innehåller konkreta åtgärder och som ger de förvaltningar som på olika vis jobbar med aktiva transporter ett tydligt stöd i det fortsatta arbetet.

Arbetet kommer att ske i nära dialog med Falköpings kommun inom berörda förvaltningar bland annat genom samtal och workshops.

Nyfiken på mer?

Kontakta gärna projektledare Martin Vingren!

Martin har mångårig erfarenhet av uppdrag för svenska kommuner för att främja cykling. Martin har de senaste åren tagit fram cykelplaner för Vara och Åmål och har tidigare varit projektledare för Kommunvelometern, Sveriges största granskning av svenska kommuners arbete för att främja cykling.